You are currently viewing Alegerea mobilerului potrivit

Alegerea mobilerului potrivit

  • Reading time:4 mins read

Atunci cand iti amenajezi locuinta, trebuie sa tii cont de mai multi factori. De la suprafata disponibila si stilul pe care il preferi, pana la functionalitatea si pretul produselor. Ce mobila sa alegi?

Decizia de a schimba mobila

Odata ce ai decis sa iti schimbi mobila, inseamna ca esti pregatit/a pentru o schimbare in viata ta. E important sa te gandesti la ce anume iti doresti de la noua mobila si cum vrei sa iti imbunatatesti spatiul. Poti alege o mobila care sa te ajute sa economisesti spatiu, care sa fie mai usor de curatat sau pur si simplum o mobila care iti place mai mult. Indiferent de motivul pentru care alegi sa iti schimbi mobila, este important sa tii cont de cateva lucruri inainte de a face orice pas.

In primul rand, trebuie sa stii exact ce spatiu ai disponibil. Daca locuiesti intr-o casa mica, nu vei putea avea un dulap imens pentru haine si nici nu vei putea umple toata casa cu mobila. Daca locuiesti intr-o casa mare, ai nevoie de o mobila cat mai practica pentru ca sa nu ocupi tot spatiul disponibil. Atunci cand alegi mese si masute asigura-te ca acestea nu aglomereaza spatiul.

In al doilea rand, tine minte ca mobila pe care o alegi trebuie sa fie potrivita cu restul decorului casei tale. In caz contrar, vei crea un efect de „dezordine” si iti va fi greu sa te simti confortabil in propriul spatiu. De exemplu, daca ai o casa traditionala, nu ar trebui sa iti cumperi mobila moderna care nu se potriveste deloc cu design-ul casei tale.

In al treilea rand, gandeste-te la cat de mult timp vrei sa stai acolo unde locuiesti in prezent. Daca planifici sa te muti intr-o alta casa in urmatorii ani, poate ca ar fi mai bine sa nu iti cumperi mobila scumpa si sa o alegi pe cea ieftina. In schimb, daca locuiesti intr-o casa veche si vrei sa o renovezi, atunci ar trebui sa tii cont de toate sfaturile mentionate mai sus.

In al patrulea rand, fii sigur/a ca ai luat toate masuratorile necesare pentru a sti exact cat spatiu ai disponibil. Acestea sunt foarte importante mai ales daca locuiesti intr-o casa mica. Daca nu stii exact cat spatiu ai disponibil, vei risca sa te muti intr-o casa care este prea mica pentru tine si iti va fi foarte greu sa te simti confortabil acolo.

Urmareste aceste sfaturi pentru a te asigura ca faci alegerea potrivita in momentul in care iti schimbi mobila.

De ce spatiu ai nevoie?

Daca ai un spatiu mic, atunci ai nevoie de o mobila care sa se potriveasca perfect in el. De exemplu, un scaun fermecator pentru copii ar putea fi o solutie ideala. Daca ai un spatiu mai mare, ai nevoie de o mobila care sa fie mai versatila. O canapea modulara ar putea fi exact ceea ce cauti.

Stilul casei tale

Atunci cand alegi mobila pentru casa ta, trebuie sa tii cont de unele elemente importante. Intai de toate, trebuie sa te asiguri ca mobila este potrivita pentru stilul casei tale. De exemplu, daca ai o casa traditionala, nu vei vrea sa alegi o mobila moderna. In schimb, daca ai o casa moderna, va fi bine sa alegi o mobila care se potriveste acestui stil. De asemenea, trebuie sa tii cont si de dimensiunile camerelor din casa ta. Nu vei vrea sa cumperi mobila care este prea mare pentru spatiul disponibil. In plus, trebuie sa te asiguri ca vei putea gasi locul perfect pentru a aranja mobila in casa ta.