You are currently viewing Asigurarea facultativa de sanatate inseamna acces la cele mai bune clinici si servicii

Asigurarea facultativa de sanatate inseamna acces la cele mai bune clinici si servicii

  • Reading time:5 mins read

O persoana este fericita pe deplin atata timp cat nu o doare nimic si duce o viata activa, normala. Chiar si cea mai mica durere sau disfunctie a organismului genereaza inconfort si persoana care o simte doreste sa scape urgent de ea. Durerile de cap fac ca totul in jur sa fie urat, alunga orice bucurie si transforma cea mai amabila persoana intr-una nervoasa.

Ametelile, starile de greata nu sunt sub nicio forma confortabile, iar cel care se confrunta cu ele nu are curajul sa iasa in lume, ci prefera sa stea in pat, sperand ca aceste stari trec repede.

Ar fi interesant de stiut daca savantii acestei lumi au reusit sa inventarieze toate bolile din lume si pot preciza un numar sigur. Anumite boli survin din cauze externe si independent de vointa pacientilor, in timp ce exista si boli cauzate de autoagresiune asupra organismului printr-un regim neechilibrat de munca, prin consumul unor substante interzise.

Se poate apara omul in fata atator dusmani nevazuti si necunoscuti? Exista o singura cale de apararea in ceea ce priveste sanatatea: o asigurare facultativa completa de sanatate.

Specialistii au realizat nevoia oamenilor de asigurari de sanatate si au facilitat accesul la ele. Daca in trecut omul era nevoit sa mearga la biroul brokerului sa se intereseze, apoi sa se duca in alta zi cu actele necesare si cu banii, in prezent isi poate configura singur asigurarea dorita, iar platile le poate face online pe pagina securizata. Informatiile le gaseste pe site, daca are nevoie de consultanta o primeste gratuit telefonic sau pe e-mail, prin urmare deplasarile inutile si pierderile de timp au fost eliminate.

Au acces la asigurari facultative de sanatate tinerii, dar si persoanele care se apropie de pensionare, oamenii perfect sanatosi, dar si cei care au mai avut anumite probleme si au invatat cat de bine este sa primeasca ingrijiri la superlativ in baza asigurarii medicale.

Se pot asigura persoane care nu se confrunta cu nicio amenintare la locul de munca si oameni care lucreaza in mediul toxic sub amenintarea unor imbolnaviri sau accidentari.

Accesul nerestrictionat la aceste asigurari reprezinta un act de dreptate, fiindca posesorii asigurarii nu vor mai fi nevoiti sa scoata bani din buzunar sau de pe card ca sa fie consultati, investigati la aparate sau operati. Banii s-au strans in timp si asiguratul nici nu a simtit cand i-a dat.

In ceea ce priveste perioada contractuala, clientul are libertate deplina de alegere. El poate selecta ca termen de valabilitate al asigurarii 1 an, 2 ani sau 3 ani. Si in ceea ce priveste achitarea sumei prevazute in contract poate decide. Asiguratii pot plati lunar, trimestrial, semestrial sau anual.

Pretul unei asigurari este mai mare in urmatoarele cazuri:

-asiguratii sunt mai in varsta si riscul unei imbolnaviri creste;

-persoanele care solicita asigurare lucreaza in medii expuse imbolnavirii;

-in ultimii ani au existat probleme medicale.

Cu atat mai mult cu cat vulnerabilitatea este crescuta in cazul acestor persoane, ele ar trebui sa nu stea o clipa fara asigurare medicala, oricare ar fi pretul acesteia.

In timp, atat brokerii cat si partenerii lor care acopera costurile asigurarii in caz de imbolnavire sau de spitalizare au inteles ca trebuie sa diversifice asigurarile de sanatate pentru a veni in intampinarea temerilor/nevoilor oamenilor.

In acest moment, o persoana prevazatoare isi poate configura o polita de asigurare medicala facultativa cu acoperire totala. Ce inseamna acest lucru?

Ca prin asigurare, posesorul ei va rezolva gratuit si prompt orice tine de insanatosirea sa sau de ameliorarea bolii de care sufera. Pe baza asigurarii el are acces la:

-consultatii nelimitate;

-tratamente nelimitate;

-investigatii nelimitate.

O asigurare medicala facultativa pe 3 ani cu acoperire totala inseamna ca daca posesorul ei se imbolnaveste grav in acest timp va avea serviciile precizate mai sus gratuite, iar la ele se adauga:

-spitalizare gratuita in cele mai bune clinici din tara sau din strainatate;

-cazarea la hotel a apartinatorului;

-monitorizarea sarcinii, in cazul unei doamne;

-asistenta la nastere;

-operatii gratuite;

-plafon pentru daune.

Cand pacientul nu mai este apt de munca, o asigurare de sanatate completa ii asigura o indemnizatie lunara din care sa traiasca si gratie careia sa nu devina o povara pentru familie.

Poate ca unele persoane isi doresc sa asigure un segment al sanatatii lor si oferta de asigurari existenta in acest moment pe piata le permite acest lucru.

Exista asigurari facultative de sanatate valabile in cazul unei spitalizari. Este posibil ca multi dintre cei care o aleg sa fie deja asigurati de la serviciu, dar sa doreasca sa fie siguri ca nu vor achita nimic in cazul unor analize suplimentare, a unor tratamente, investigatii sau interventii. Asigurarea facultativa dubleaza efectele asigurarii obligatorii exact ca in cazul pensiei facultative. Oamenii nu pot aceepta sa primeasca la batranete, in cea mai dificila perioada a vietii lor, o suma lunara mica si completeaza din timp pensia cu cea facultativa, dar pentru a beneficia de acest lucru trebuie sa investeasca mai intai.

La fel se petrec lucrurile in cazul asigurarilor de sanatate. Cele obligatorii sunt minimale si insuficiente, iar cele facultative asigura o ingrijire decenta in caz de imbolnavire si o spitalizare lipsita de griji.

Un om prevazator isi face asigurari din timp, stiind cat beneficiu poate avea de pe urma lor, daca trec printr-o perioada nefasta. Configurarea asigurarii de sanatate se poate realiza online de acasa cu ajutorul unul dispozitiv conectat la internet. Asiguratii se pot spitaliza in Turcia si in statele sin U.E, daca au nevoie de spitalizare pentru a se insanatosi.