You are currently viewing Avantajele becurilor cu LED

Avantajele becurilor cu LED

  • Reading time:3 mins read

Nu este un secret faptul ca utilizarea becurilor traditionale este in declin. Si asta pentru un motiv intemeiat: becurile traditionale produc o cantitate de caldura daunatoare pentru mediu si, adesea, nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic ca noile becuri LED. Dar nu numai ca becurile cu LED sunt mai ecologice, dar vin si cu cateva beneficii unice care ar trebui luate in considerare cand vine vorba despre iluminat.

  1. Becurile LED sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decat becurile traditionale

LED-urile utilizeaza cu aproximativ 70% mai putina energie decat becurile traditionale, ceea ce se traduce prin economii semnificative la facturile de utilitati. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca becurile cu LED dureaza de pana la 10 ori mai mult decat becurile traditionale inainte de a trebui sa fie inlocuite.

Puteti alege spre exemplu benzi cu telecomanda de la Pedavo care sunt tot cu LED-uri si care vor functiona economic, doar atunci cand aveti nevoie de ele. Benzile LED sunt folosite de obicei pentru iluminat decorativ si pentru a adauga lumina utila pentru a va deplasa pe timpul noptii. Nu au niciun motiv pentru care sa stea tot timpul aprinse pentru ca le puteti aprinde doar cand aveti nevoie sa le utilizati. In felul acesta, este mult mai economic sa folositi luminile.

  1. LED-urile sunt mai durabile decat becurile traditionale

Desi unii oameni se tem ca LED-urile sunt fragile, nu este deloc asa. De fapt, LED-urile sunt mult mai durabile decat becurile traditionale, ceea ce inseamna ca nu se vor sparge la fel de usor. Si, deoarece utilizeaza mai putina energie, LED-urile tind sa dureze si mai mult. Cu un LED preturile se vor micsora considerabil la lumina iar daca schimbati toate becurile din casa cu LED veti vedea diferente considerabile atat la pretul pentru curent, cat si la pretul pentru schimbarea becurilor.

  1. LED-urile emit o lumina mai blanda decat becurile traditionale

In timp ce unii oameni iubesc luminozitatea unui bec traditional, altii o gasesc prea puternica. Pe de alta parte, LED-urile emit o lumina mai blanda, care este mai placuta la vedere. Veti descoperi cum lumina nu va mai oboseste si cum puteti face mult mai multe activitati la lumina artificiala decat faceati pana acum.

  1. LED-urile produc mai putina caldura decat becurile traditionale

Nu numai ca lumina LED nu produce atat de multa caldura, dar consuma si mai putina energie pentru a o crea. Acest lucru inseamna ca puteti economisi si mai mult la factura de utilitati prin utilizarea becurilor LED.

  1. LED-urile folosesc o cantitate mult mai mica de material decat becurile traditionale

Becurile cu LED utilizeaza aproximativ o septime din cantitatea de material decat becurile traditionale, ceea ce inseamna ca puteti economisi si mai mult la costul total.

Daca va ganditi sa treceti la becurile cu LED, asigurati-va ca tineti cont de avantajele enumerate aici. Tinand cont de aceste avantaje, becurile cu LED sunt cu siguranta o optiune mai buna decat becurile traditionale.