You are currently viewing Cate tipuri de cafea exista si care sunt acestea?

Cate tipuri de cafea exista si care sunt acestea?

  • Reading time:3 mins read

De mai bine de o mie de ani, omenirea a fost dedicata fabricarii si perfectionarii cafelei, astfel incat pe piata putem gasi mai multe tipuri de cafea, care difera in functie de tip si de procesul de obtinere. In continuare, iti vom arata care sunt cele mai consumate si populare cafele de pe piata, in care se foloseste inclusiv cafea de specialitate.

Espresso

Cafeaua espresso este o cafea neagra cu o aroma puternica, care se obtine prin fierberea apei la presiune ridicata, fierband boabele de cafea. Pentru aceasta, se folosesc espressoare. Cafeaua rezultata are o crema groasa de culoare maro, aurie pe partea de suprafata.

Cafea scurta sau lunga

Acest tip de cafea trebuie bauta singura sau cu un varf de zahar. Daca o comanzi scurta, inseamna ca are mai putina apa si, prin urmare, aroma sa va fi mai intensa; si, dimpotriva, daca este o cafea lunga, se adauga mai multa apa si aroma sa nu este atat de puternica. La cafenea Constanta, puteti gasi unele dintre cele mai variante tipuri de cafea, in meniul mai mult decat cuprinzator.

Express machiato

Pentru a face acest tip de cafea, vei incepe de la cafeaua espresso anterioara, dar de data aceasta, vei adauga o lingura de lapte cald.

Capuccino

Aceasta este una dintre cele mai populare bauturi de cafea, si a devenit un trend printre iubitorii de cafea.

Cappuccino, este o combinatie in parti egale de espresso, lapte fierbinte si spuma de lapte, daca este facuta corect, aceasta bautura este delicioasa si un lux, deoarece poate fi facuta ca desert, adaugand diferite arome, deoarece in spuma poti adauga ciocolata neagra rasa, praf de scortisoara, zahar sau cacao.

Exista si alte variante, cum ar fi: cappuccino uscat, care are mai putin lapte decat in mod normal inseamna ca are mai multa cafea. Cappuccino rece, este o alta varianta, care poate fi o bautura buna pentru vara.

American coffee

Acest tip de cafea americana este facuta de un singur shot de espresso, intr-o ceasca de apa fierbinte. De obicei, are o aroma destul de intensa, poti adauga lapte si zahar, desi expertii adevarati si iubitorii de cafea sugereaza ca, cantitatea de lapte ar trebui sa fie minima pentru a putea gusta aroma espresso-ului la maxim.

Caffe Latte sau Cafea cu lapte

Pentru a face acest tip de cafea, trebuie sa adaugi un singur jet de cafea espresso, pentru 3 parti de lapte fierbinte. Poti sa-l indulcesti dupa gust sau sa utilizezi un biscuite pentru a-l degusta mai bine.

Café au Lait – bautura frantuzeasca

Aceasta bautura este originara din Franta si este de obicei similara cu cafeaua cu lapte, dar este facuta cu cafea solubila si cu lapte cald, prin urmare, aroma sa este mai blanda decat cafeaua cu lapte sau caffe Latte.

Cafea Moca

Acest tip de cafea, este un cappuccino sau similar cu un latte cu sirop de ciocolata calda, pot exista si alte variante in modul de preparare a acesteia, deoarece poti adauga pudra de cacao sau ciocolata rasa.

Aceste cafele sunt unele dintre cele mai baute la nivel mondial, dar in functie de preferinte poti inventa propria reteta.