You are currently viewing Construirea de relații puternice cu tinerii

Construirea de relații puternice cu tinerii

  • Reading time:4 mins read

Cel mai important lucru

Indiferent de ceea ce face programul tău pentru tineret, de modul în care implicați tinerii sau care sunt modelul și planul de dezvoltare a tinerilor, există un lucru care vă va face sau distruge programul. Dacă vrei să faci o diferență în viața tinerilor, totul pleacă de la baza unei prietenii puternice. Aceasta este cheia. Tinerilor nu le pasă de ceea ce știi până când nu știu că îți pasă. Tinerilor nu le pasă de calificările tale, cât de elegant este îmbrăcămintea ta, cât de informat ești cu privire la problemele cu care se confruntă, cât de amuzante sunt glumele tale, cât de interesant este al treilea mamelon al tău (ei bine, poate). Adevărul este că, chiar dacă crezi că ești cel mai ciudat, șchiop și plictisitor lucrător de tineret, dacă ai o inimă pentru tineri și îi pasă cu adevărat de ei, asta va eclipsa tot ceea ce faci în programul tău. Amintiți-vă că tinerii sunt oameni și, dacă doriți cu adevărat să îi influențați, trebuie să vă concentrați pe oameni mai presus de programe. Nu uita niciodată: tinerilor nu le pasă de ceea ce știi până când nu știu că îți pasă. Începerea programului pentru tineret de la acea fundație va revoluționa felul în care gândiți, felul în care vorbiți și modul în care lucrați cu tinerii.

Se prind mai mult decât se învață

Mulți oameni care lucrează cu tinerii fac greșeala de a începe relația cu tinerii lor cu motivul de a dori ca ei să se schimbe în bine. Din păcate, ceea ce se întâmplă este că ajung să se simtă vinovați sau mai puțin demni și, inevitabil, relația se rupe. Mai degrabă, începe relația cu tinerețea ta cu motivul de a dori să fii un prieten de susținere, oferindu-le spațiu să crească și să se dezvolte. Lasă-ți propria viață și valori să vorbească mai tare decât cuvintele tale. Nu predicați și nu vă impuneți sistemul de valori asupra tinerilor, mai degrabă, fiți un model și conduceți prin exemplu. Apoi vei începe să vezi o schimbare reală și vei avea un impact de durată în viața lor. Se prind mai mult decât se învață.

Ați putea întreba: „Josh, atunci ce facem? Trebuie să existe un curriculum sau un plan de lecție sau niște instrumente pe care le putem folosi pentru a construi caracterul”. Tinerii vor crește în funcție de mediul lor. Este ca și cum ai pune îngrășământ într-o plantă dintr-un apartament cu mucegai, aproape deloc lumina soarelui și ai folosi cel mai bun îngrășământ, spre deosebire de a-l așeza în lumina soarelui, cu o ventilație amplă, fără îngrășământ. Curriculum-ul tău este ca îngrășământul. Desigur, s-ar putea să ai cel mai bun curriculum sau trusă de instrumente din lume, dar fără relație și dragoste, este puțin probabil să te aștepți la creștere. Pe de altă parte, dacă ai o relație grozavă cu tinerețea ta, având timp, nu există nicio îndoială că vei crește. Sigur, programele și instrumentele și lecțiile grozave pot ajuta la creștere, dar nu înseamnă ghemuit fără relație. Punct cheie de învățare: se prind mai mult decât se învață.

A petrece timpul

Deci, cum arăți că iubești și îți pasă de această persoană mai tânără pe care speri să o influențezi? Trebuie să existe ceva practic și concret pe care să poți face. Pur și simplu, tinerii vorbesc L-O-V-E ca T-I-M-E. Timpul pe care îl aloci, momentele speciale pe care le împărtășești, tot timpul petrecut cu ei vorbește mult. Ei nu caută alt părinte sau alt profesor, caută prieteni, pe cineva cu care să poată vorbi, pe cineva în care să aibă încredere, pe cineva care să fie doar acolo. Vom continua această serie cu următorul nostru pas către Construirea unei relații puternice cu tinerii, cu câteva lucruri simple pe care le puteți face cu tinerii.

Puncte cheie de învățare:

· Tinerilor nu le pasă de ceea ce știi până când nu știu că îți pasă.

· Se prind mai mult decât se învață

· Tineretul scrie L-O-V-E ca T-I-M-E