You are currently viewing Cum poti alege cele mai bune cosmetice

Cum poti alege cele mai bune cosmetice

  • Reading time:4 mins read

Suntem adesea derutati de multitudinea de produse cosmetice din care putem alege, fie in reviste, TV, hipermarketuri, parfumerii, farmacii, centre de infrumusetare etc.  Pe best-top.ro pot fi gasite unele dintre cele mai bune cosmetice, astfel incat tenul tau sa se bucure de fiecare data de cele mai bune rezultate. Recomandarea noastra este sa alegi de fiecare data cosmetice care sa iti ofere proprietatile de care ai nevoie si care sa te ajute sa iti configurezi cu succes un plan de intretinere, astfel incat sa arati mereu perfect si sa iti conservi cat mai mult elasticitatea si fermitatea pielii. De asemenea, adapteaza cosmeticele in functie de ceea ce vrei sa obtii si in functie de ocaziile pentru care sunt utilizate astfel de produse.

Confruntandu-ne cu aceasta avalansa, ne intrebam cum sa alegem cel mai bun produs cosmetic. Ce criterii ar trebui sa urmam pentru a-l alege pe cel care se potriveste cel mai bine gusturilor si nevoilor noastre? Si toate in limita pretului pe care suntem dispusi sa-l platim.

Pielea este o chestiune de sanatate. Astfel, fabricarea, prelucrarea si controlul produselor cosmetice este reglementata de Ministerul Sanatatii in divizia Farmacie si Produse de Sanatate. Acestea sunt produse care sunt aplicate pe piele si acesta este organul care inconjoara si protejeaza corpul nostru. Stiati ca cantareste aproximativ 4,8 kg la barbati si 3,2 kg la femei?

Pielea controleaza pierderea de lichide, previne penetrarea substantelor straine, radiatiile si regleaza pierderile de caldura. De asemenea, transmite stimuli si ofera semnale sexuale si sociale datorita culorii, texturii si mirosului sau. Este usor de inteles de ce trebuie sa avem grija de ea si, daca este posibil, sa o infrumusetam. Cui nu-i place sa arate bine si sa se simta atractiv pentru ceilalti?

Cum poti cele mai bune cosmetice?

Exista multi factori implicati. Cele mai importante sunt compozitia sa, cine si cum este fabricata o crema sau lotiune, toleranta, modul in care este utilizata si eficacitatea sa. Vezi aici reduceri cosmetice.

Valoarea unui produs cosmetic ar trebui sa fie mai mare atunci cand vine de la un laborator de prestigiu si / sau farmaceutice. Aceste pamper de fabricatie, sunt in cercetare continua, face controale exhaustive de calitate in clinici si de a efectua teste de toleranta si eficacitatea dermatologice.

De exemplu, atunci cand se evalueaza un bun produs cosmetic anti-imbatranire, este necesara o tehnica instrumentala specifica pentru a masura hidratarea, elasticitatea, netezirea si uniformitatea pielii, puterea antirid sau regenerarea celulara.

In cele mai bune produse antirid, sunt studiate numarul, lungimea, suprafata totala si adancimea ridurilor. De asemenea, ei sunt supusi unor teste de iritabilitate si teste care le garanteaza proprietatile in timp.

Cosmeticele ideale trebuie sa arate bine, cum ar fi, sa fie atractive (cosmeticitate) si sa se adapteze nevoilor consumatorului final (varsta, sex, tip de piele,…) Aici vrem sa avem un impact. Daca vom face un sport X, ne punem hainele potrivite pentru a ne simti confortabil. Acest lucru va fi diferit pentru o persoana sau alta, chiar si vara sau iarna. Ceva similar se intampla  si cu produsele cosmetice.

NU trebuie sa ne lasam purtati de val  pentru ca este promovat de o celebritate sau de campaniile publicitare studiate ale marilor hipermarketuri …

Din cand in cand sunt publicate in presa tabloida articole care mentioneaza calitatile unui anumit produs cu un pret scandalos (foarte scump), dar fara transparenta sau rigoare stiintifica

Recomandare

Analizeaza un produs inainte sa il cumperi. Veti realiza acest lucru cu sfaturi personalizate si cu ajutorul unui profesionist. Nu marketing/vanzari, ci unul care cauta calitate si siguranta. Cere sfatul unei persoane avizate sa te indrume in aceasta achizitie.