Bradul de Craciun, care a ajuns pentru prima data in lumea civilizata in jurul anului 1808, a devenit o traditie consacrata ca simbol al Craciunului in Romania. In varful bradului se afla o stea de Craciun, simbolizand Steaua din Betleem.
In Romania, brazii de Craciun nu sunt doar ceva de care ne bucuram. Brazii de Craciun au devenit, de asemenea, o buna afacere de export, cu exporturi catre piete mari precum Germania, Olanda si Franta. Intr-adevar, clima noastra ofera conditii favorabile pentru cultivarea brazilor de Craciun, unde molidul norvegian poate fi cultivat peste tot, in timp ce plantatiile de molid norvegian pot fi gasite, de asemenea, in toata zona rurala daneza. Aceste doua tipuri sunt, prin urmare, cele mai utilizate in casele , unde noii brazi de Craciun artificiali care pot fi reutilizati an de an castiga teren si de aceea, la depozituldebrazi.ro puteti gasi acum si astfel de modele de brazi artificiali.
Natural sau artificial?
Ar trebui sa alegeti bradul traditional? Sau ar trebui sa va ganditi sa cumparati brazii de Craciun artificiali moderni din plastic?
Alegeti un brad de Craciun artificial? Daca cumparati un brad de Craciun din plastic, il puteti reutiliza an de an. Acest lucru ar trebui sa ajute mediul inconjurator, lucru pe care multi oameni il cred. Cu toate acestea, trebuie sa folositi bradul artificial timp de peste 5 ani inainte ca specialistii sa spuna ca este mai bun pentru mediu decat bradul de Craciun natural. Brazii de Craciun din plastic contin, de obicei, PVC, care contine toxine. In plus, multe modele din plastic, in special cele mai ieftine, sunt fabricate in China.
Calculele arata ca un brad de Craciun artificial nu ajuta mediul inconjurator decat daca il folositi timp de peste 5 ani. Dar brazii necesita ingrijire, ingrasaminte, pesticide, combatere a daunatorilor, taiere si transport. Asadar, puteti considera ca bradul de Craciun artificial este de fapt mai bun, indiferent daca este folosit timp de 5 ani sau 20 de ani.
Brad de Craciun artificial cu zapada si lumini
Acest model are efect de zapada si lumini. Aveti un Craciun alb pe tot parcursul lunii decembrie cu bradul care poate fi refolosit an de an. Si, in acelasi timp, poate face luna decembrie si mai confortabila, fiind decorat de la 1 decembrie.
De ce sa alegi un brad de Craciun artificial?
Brazii de Craciun sunt frumosi si au un aspect foarte realist. Bineinteles, brazii sunt confectionati din material ignifugat pentru siguranta dumneavoastra. Cu un brad de Craciun artificial, toata lumea poate sta in preajma bradului, deoarece acesta este non-alergenic. Brazii de Craciun artificiali sunt de diferite dimensiuni, cu si fara lumini si cu si fara zapada.
Cumparati brazi de Craciun cu radacina?
A devenit la moda sa cumperi un brad de Craciun in ghiveci, ideea fiind ca poti planta bradul in gradina dupa Craciun. Ajuta mediul inconjurator si plantezi un brad. Ideea este frumoasa si buna, dar nu prea functioneaza in realitate. Pentru ca bradul sa supravietuiasca plantarii afara, trebuie mai intai sa-l udati frecvent, iar bradul inradacinat trebuie sa fi stat in interior doar 3-5 zile. La fel ca si bradul natural, trebuie cultivat in ghiveci de la inceput, altfel va supravietui cu greu tranzitiei de interiorul cald la vremea exterioara inghetata.