remorca agricola

Cum sa ne alegem remorca agricola potrivita

  • Reading time:3 mins read

Pe piata exista in prezent mai multe tipuri de remorci agricole din care il poti alege pe cel mai potrivit pentru tine, in functie de modul in care intentionezi sa folosesti o astfel de remorca. Iata la ce sa fii atent atunci cand achizitionezi un astfel de vehicul.

Vrei sa cumperi o remroca? Optiunile sunt mai mult decat te-ai fi putut astepta. Poti sa alegi numeroase produse si din ele vei gasi si remorca potrivita. Pe piata ai la dispozitie remorci care indeplinesc sarcini fixe destinate pe tipuri de marfuri si volume de incarcare. O remorca agrocola trebuie sa fie cumparata tinand cont de vehiculul la care se va atasa, astel incat, pentru un vehicul mare, va fi nevoie de o remorca ce are o capacitate ridicata iar pentru o masina mai mica, va fi nevoie de un model cu dimensiuni reduse.

Remorca usoara

O remorca usoara este de cele mai multe ori folosita pentru activitatile de transport pe cont propriu. Vine cu o serie de avantaje considerabile si anume pretul mic de achizitie, utilitatea crescuta prin optiunea de rabatare a obloanelor din spate si din fata, detasarea partilor laterale si bascularea manuala. Se poate accesoriza cu usurinta si va avea nevoie de mentenanta redusa.

Remorci de tipul cusca

O remorca de tipul cusca va asigura transportul pentru incarcaturi mici si incarcaturi mari. tipul acesta re remorca are o cusca in spate pentru un acces optim si este perfecta pentru a transporta cu ea mobila si aparatele casnice mari. Pentru mentenanta se recomanda folosirea de vaselina Total.

Remorci cu obloane

Astfel de remorci sunt universale pentru ca pot sa fie cuplate la toate tipurile de masini care au un carlig pentru remorcare.

Remorcile carosate

Remorcile carosate au de obicei suprafata de depozitare inchisa si pot sa fie incuiate pentru ca bunurile transportate sa ramana in siguranta. Partea de sus este fixata bine pe sasiu si asigura stabilitatea si buna integritate a remorcii.

O astfel de remorca are forma unei cutii si poate fi folosita in orice activitate pentru ca este cel mai intalnit tip de remorca. Tipul acesta de remorca are nevoie de o dotare cu sistem de franare in cazul in care cu tot cu materialele din interior depaseste 750 kg.

Remorcile pentru animale

Remorcile pentru transportul animalelor sunt speciala daptate astfel incat sa asigure deplasarea in siguranta. Au o constructie aerodinamica, cu posibilitatea de a transporta grupaje diferite de animale.

In momentul in care alegi remorca potrivita este foarte important sa tii cont de producator si de optiunile pe care aceasta ti le ofera. Spre exemplu, un sistem de franare pneumatic te va ajuta sa obtii o mai mare siguranta in timpul deplasarii. De asemenea, dotarea remorcii cu scara este cea care te ajuta sa incarci si sa descarci mai usor si mai in siguranta decat daca ai incarca utilizand o scara mobila.

Bascularea pe spate te va ajuta sa descarci mai usor remorca si cu mai putin efort ceea ce inseamna un timp de lucru diminuat.