You are currently viewing Hallstatt: Bijuteria Alpilor Austrieci

Hallstatt: Bijuteria Alpilor Austrieci

  • Reading time:2 mins read

Hallstatt, unul dintre cele mai pitoresti si mai romantice sate din Austria, este considerat de multi drept “bijuteria Alpilor Austrieci”. Situat in regiunea Salzkammergut, la aproximativ 1 ora si jumatate de mers cu masina de la Salzburg, Hallstatt isi incanta vizitatorii cu peisaje de poveste, istorie bogata si atmosfera de basm.

Aceasta mica localitate este amplasata pe malurile lacului Hallstatter See si este inconjurata de muntele Dachstein, oferind un cadru natural impresionant. Privelistea lacului, cu apele sale limpezi si marginite de munti acoperiti de paduri, este cu adevarat fermecatoare si te imbie la relaxare si contemplare.

Unul dintre cele mai cunoscute puncte de atractie din Hallstatt este minunata sa arhitectura traditionala. Casele colorate si pitoresti, cu acoperisuri din lemn si florile care isi incadreaza ferestrele, confera satului un farmec aparte. Numeroasele stradute inguste si pavate adauga la atmosfera romantica si plina de farmec a acestui loc.

O alta atractie remarcabila din Hallstatt este mina de sare din regiune, care are o istorie veche de secole. Sarea a fost exploatata aici inca din antichitate, iar vizitatorii au ocazia sa exploreze galeriile miniere si sa inteleaga procesul de extractie a sarii prin intermediul muzeului minelor de sare.

Biserica parohiala din Hallstatt, cu turnul sau distinctiv, este un alt simbol al satului si o destinatie populara pentru turisti. Biserica dateaza din secolul al XII-lea si impresioneaza prin arhitectura sa gotica si decorurile interioare elaborate.

Pentru cei pasionati de activitati in aer liber, Hallstatt ofera numeroase posibilitati de explorare a naturii, de la plimbari si drumetii pe traseele montane pana la croaziere pe lac si activitati de sporturi nautice.

In concluzie, Hallstatt este cu siguranta una dintre cele mai frumoase si mai fascinante destinatii din Alpii Austrieci. Cu peisaje spectaculoase, arhitectura traditionala si o istorie bogata, acest mic sat de poveste te imbie sa te pierzi in farmecul sau si sa experimentezi frumusetea si linistea Alpilor.

Doresti sa calatoresti din Romania in Austria? O poti face cu avionul, masina personala sau apeland la o companie de transport care efectueaza curse pe ruta Romania Austria. Informatii pe: austria romania transport.