You are currently viewing Moduri in care te poti feri de hoti si intrusi

Moduri in care te poti feri de hoti si intrusi

  • Reading time:3 mins read

In timp ce asigurarea poate acoperi costul bunurilor furate, nu poate inlocui obiectele cu valoare sentimentala sau inlatura trauma emotionala a unei spargeri. A fi proactiv este cea mai buna forma de aparare, asa ca iata cateva modalitati de a minimiza sansele de a deveni victima hotilor.

  1. Investeste intr-o alarma antiefractie

Acest lucru poate suna evident, iar alarmele de efractie sunt eficiente. Daca nu ai deja una, ia in considerare instalarea uneia. Dar bineinteles ca nu va fi de mare folos daca uiti sa o activezi, asa ca asigura-te ca o faci inainte de a merge la culcare sau de a parasi casa. Odata cu alarma, poti pune si sisteme de securitate, asa cum sunt cele de la comenzi.ro astfel incat sa ai si imagini despre ce se intampla in casa ta.

  1. Incuie geamurile si usile

Nu uita sa blochezi fiecare punct de acces in casa ta, chiar daca iesi doar pentru o perioada scurta de timp. Tine cont de faptul ca oricat de bine ai incuia geamurile si usile, daca acestea nu sunt bine facute si nu sunt rezistente, hotii pot intra foarte usor. Usile trebuie sa se incuie bine, pentru ca, daca stai intr-un foarte populat, niciun hot nu va indrazni sa sparga geamuri si usi, insa nu va ezita sa descuie daca poate. Incuietoarea este importanta, iar daca locuiesti intr-o zona izolata si nu ai vecini, ar fi cazul sa apelezi la sticla securizata si la usi foarte puternice.

  1. Fii atent la cheile tale

Cea mai usoara modalitate prin care hotii sa intre in casa ta este sa aiba cheia. Evita sa lasi cheile de rezerva in locuri evidente sau usor accesibile, cum ar fi sub pres. Si nu eticheta niciodata cheile casei cu numele sau adresa ta.

  1. Iluminare cu senzori de miscare

Aceste sisteme se pornesc automat daca simt miscare: sperie hotii si te alerteaza pe tine, vecinii si trecatorii cu privire la o potentiala problema. Daca vezi ceva suspect atat la tine cat si la vecini, nu ezita sa alertezi autoritatile la timp. Astfel, vei putea preveni o tragedie.

  1. Tine obiectele de valoare departe de vedere

Bijuteriile, numerarul si gadgeturile de inalta tehnologie sunt o priveliste tentanta pentru hoti, asa ca incearca sa pastrezi obiectele cu aspect scump ascunse departe de privirile indiscrete. Trage draperiile sau coboara jaluzelele noaptea si ia in considerare investitia intr-un seif pentru casa pentru a  depozita cele mai valoroase bunuri.

Cereti vecinilor sa dea o mana de ajutor

Esti o tinta principala pentru hoti cand esti in vacanta. Scrisorile care se aduna pe covoras, luminile stinse si o alee goala sunt toate semne care  arata ca esti plecat. Cere ajutorul vecinilor  intrebandu-i daca vor ridica posta in timp ce esti plecat sau chiar  vor parca masina pe alee pentru a da impresia ca esti acasa. Daca pleci in vacanta nu spune tuturor asta ci doar persoanelor in care ai incredere, astfel incat sa nu risti sa fii vizitat de hoti cat esti plecat.