You are currently viewing Cum sa gasiti oferte bune la PC-uri

Cum sa gasiti oferte bune la PC-uri

  • Reading time:3 mins read

Cumparaturile de pe piata de calculatoare SH si reconditionate pot fi un adevarat camp minat. Am gasit cateva exemple de oferte bune si proaste pentru a va oferi cateva sfaturi despre ce trebuie sa cautati.  Sa afli cati ani are Pare tentant, nu-i asa? Un laptop Core i5 pentru doar 80 de lire sterline este intr-adevar un pret atractiv.

Hard disk si memoria RAM

In ceea ce priveste hard disk-ul, sfatul este sa optati pentru o unitate solid-state, cunoscuta si sub numele de SSD: chiar daca costa mai mult, aceasta va permite de fapt o reducere a timpului de pornire a computerului, o imbunatatire cu 20-25% a performantelor si, astfel, sa aveti timpi de reactie mai imediati. In cazul PC-urilor mai vechi, este de fapt usor de gasit hard disk-ul clasic, sau HDD, incepand de la 500 gb pana la 2 TB. Prin urmare, este nerecomandat sa folositi acest ultim tip de hard disk, chiar daca va poate atrage datorita pretului sau scazut. RAM, pe de alta parte, este memoria care, atunci cand este dozata in cantitatea potrivita, va permite sa va folositi computerul fara probleme, evitand PC-urile lente. Asadar, 4 GB sunt suficienti pentru o utilizare obisnuita, iar cu 8 GB va veti simti si mai confortabil daca utilizati programe elaborate si le tineti deschise in acelasi timp. Acest lucru este valabil mai ales pentru PC-urile de jocuri, care pot fi asamblate tinand cont de aceste caracteristici, pentru a le spori functionalitatea. Vezi aici produsele de la Dab-it !

Autonomie

Utilizatorul obisnuit nu-si face prea multe griji cu privire la autonomia PC-ului sau: daca nu il foloseste la serviciu, nu va avea nicio problema in a-l incarca atunci cand nu il foloseste. Pentru profesionisti, insa, este un factor foarte important. Acesta este motivul pentru care notebook-urile profesionale ofera o autonomie mai mare. Cu toate acestea, in acest caz, configuratia nu este pur si simplu adaptata la achizitionarea unei baterii mai puternice. De fapt, in prezent exista diverse tehnologii adecvate pentru reducerea consumului. Astfel, se ofera o unitate centrala de procesare pentru echilibrarea cerintelor de autonomie si de performanta.

Extindere

Pentru multi dintre ei, factorul crucial care ghideaza alegerea la cumparare, capacitatea de extindere a calculatoarelor second-hand este foarte important de luat in considerare. Intr-adevar, acest lucru poate prelungi durata de viata a unui produs, fara a va obliga sa schimbati PC-urile dupa cativa ani. Din acest motiv, unele notebook-uri au posibilitatea de a adauga spatiu suplimentar la cel deja intern, datorita cardurilor de memorie SSD mici si rapide. In orice caz, actualizarea memoriei RAM sau inlocuirea hard disk-ului nu este prea complicata, trebuie doar sa va bazati pe un profesionist potrivit.

Tastatura

Ultima, dar nu cea din urma, este evaluarea unei tastaturi adecvate. Probabil ca am fost intotdeauna obisnuiti cu tastaturi cu taste mari si inalte, de la calculatoarele de acum cativa ani. De aceea, nu acordam atentie tipului de tastatura de pe un PC. Dar, de fapt, incercand mai multe dintre ele, puteti descoperi o lume. Exista, de fapt, goluri in tastaturi care, in functie de presiune, contribuie la precizia tastaturii, precum si la confortul de utilizare in sine. In unele cazuri, o tastatura cu taste joase poate fi chiar mai confortabila decat una cu taste inalte.