You are currently viewing Tot sprijinul de care un senior are nevoie, in cadrul unui camin de batrani

Tot sprijinul de care un senior are nevoie, in cadrul unui camin de batrani

  • Reading time:5 mins read

Pe masura ce inaintam in varsta, devine tot mai dificil pentru multi oameni sa se descurce singuri cu anumite aspecte importante ale vietii de zi cu zi, avand nevoie de ajutorul celor din jur. In astfel de situatii, cei apropiati gasesc diverse solutii, precum sa locuiasca impreuna cu persoanele in varsta, de exemplu copiii sa se mute cu parintii in varsta care nu se pot descurca singuri, sa angajeze o persoana care sa aiba grija de acestia la domiciliu sau sa ii cazeze intr-un camin de batrani, ultima optiune fiind cea mai favorabila din mai multe puncte de vedere.

Un cămin de bătrâni, cunoscut și sub denumirea de azil de bătrâni sau centru de îngrijire a vârstnicilor, este o instituție specializată în furnizarea de asistență și îngrijire pentru persoanele în vârstă. Aceste facilități sunt concepute pentru a oferi un mediu de trai confortabil și sigur, în care bătrânii să primească toate serviciile și îngrijirea necesare.

Chiar daca este dificil pentru multi batrani sa paraseasca locuinta, este important sa ii facem sa inteleaga ca este in beneficiul lor si ca vor fi mutati intr-un loc cat mai apropiat si confortabil, asemanator cu locuinta lor, cu numeroase facilitati si asistenta specializata la orice ora. Desigur, probabil ca si pentru noi, cei mai tineri, ar fi dificil, avand atat de multe amintiri si momente legate de locuinta, alaturi de atat de multe persoane. Cu toate acestea, sanatatea noastra conteaza mai mult decat orice bun material si trebuie sa avem grija de cei care ne-au dat viata, ne-au crescut si ne-au format in ceea ce suntem astazi.

Exista numeroase camine de batrani, numite si centre, unde persoanele in varsta beneficiaza si de asistenta medicala atunci cand este nevoie, alaturi de alte aspecte care sa le faciliteze un stil de viata sanatos. In cadrul centrului, batranii se pot implica in diverse activitati pentru a-si umple timpul liber, a-si pastra pasiunile si ocuparile si asa mai departe. Si desigur, pot fi vizitati de membrii familiei sau rude oricand.

Printre cele mai bune centre pentru persoanele in varsta se afla si Acasa, un camin de batrani situat in judetul Ilfov, care ofera facilitati atat pentru persoanele in varsta independente, cat si pentru cele care necesita asistenta. Aici, persoanele in varsta pot fi cazate atat pe termen temporar, in special pentru tratamente medicale si relaxare, cat si permanent, asa cum am mentionat mai sus. Exista numeroase activitati si optiuni pentru ca acestia sa aiba ce face in fiecare zi, sa se integreze usor in comunitatea existenta in cadrul centrului si sa se familiarizeze rapid cu facilitatile oferite.

Cateva dintre diversele facilitati oferite de acest centru de batrani modern si profesional includ activitati sportive, educative si distractive organizate in mod constant, spatii de recreere interioare si exterioare, spatii speciale de vizita, unde batranii pot petrece timp cu cei care ii viziteaza. De asemenea, prin intermediul unui card de acces, acestia pot parasi locatia si se pot intoarce mai tarziu, daca doresc sa faca cumparaturi sau sa viziteze anumite locuri in capitala si asa mai departe.

Camerele personale de cazare destinate persoanelor in varsta sunt spatioase si luminoase, pentru ca acestia sa poata beneficia cat mai mult de lumina naturala. Acestea sunt echipate cu aer conditionat, telefoane fixe in camera, butoane de panica, paturi medicale acolo unde este necesar, televizor, podele antiderapante, acces la internet wireless si camere video in fiecare camera. De asemenea, zonele comune sunt amenajate in mod corespunzator si satisfac nevoile tuturor celor care fac parte din comunitatea centrului.

In ceea ce priveste echipamentul medical, acesta include aparate de oxigen, aparate pentru masurarea pulsului, a glicemiei, tensiometre, lampi UV, aspiratoare pentru secretii, EKG si multe altele. Atat aparatura medicala, cat si celelalte facilitati, camerele personale si spatiile comune sunt actualizate si diversificate in mod constant, in functie de necesitatile rezidentilor.

Fiecare persoana merita o perioada bine meritata de odihna dupa o viata in care au incercat sa obtina lucruri bune pentru ei si pentru cei apropiati, iar cazarea intr-un astfel de centru, unde nu trebuie sa renunte la nimic, dar beneficiaza de numeroase avantaje, reprezinta o alegere excelenta. Pe masura ce inaintam in varsta, nicio persoana nu mai este la fel de flexibila si rapida si nu mai poate realiza toate activitatile pe care le facea in tinerete, fiind nevoie, in diverse situatii, de ajutorul celor din jur.

Angajatii centrului sunt pregatiti si dedicati pentru a se ocupa de cei care nu mai pot realiza anumite sarcini singuri. La randul lor, acestia au avut sau au parinti si stiu cat de dificil poate fi pentru persoanele in varsta sa se descurce singure. Atat ingrijitorii, cat si bucatarii si personalul medical stiu cum sa abordeze orice situatie si ce sa ofere fiecarui senior in parte in ceea ce priveste ingrijirea personala, asistenta medicala, alimentatia si asa mai departe.

Exista mai multe pachete din care rezidentii centrului pot alege, acestea oferind beneficii variate, in special in domeniul medical, pentru persoanele cu diverse dizabilitati, afectiuni sau boli. Si desigur, aici si unele persoane in varsta isi pot petrece ultimele zile, iar personalul centrului este pregatit si pentru aceasta situatie, avand cunostintele si solutiile necesare pentru a permite o trecere corecta, in conformitate cu religia fiecarei persoane, catre lumea de dincolo.