You are currently viewing Daniel Lăcătuș – omul din spatele Info Cultural

Daniel Lăcătuș – omul din spatele Info Cultural

  • Reading time:3 mins read

Daniel Lăcătuș este un jurnalist și scriitor român, fondatorul Info Cultural, o platformă media apreciată. Născut pe data de 4 ianuarie 1988, în orașul Călan, județul Hunedoara, Lăcătuș este un absolvent al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și membru al Uniunii Scriitorilor din România, din 2011. Debutul său în literatură a venit în 2006 cu publicații în versuri, urmat de un debut editorial în 2008.

Pe lângă activitatea sa literară și jurnalistică, Daniel Lăcătuș este recunoscut pentru implicarea sa în documentarea și promovarea istoriei locale și naționale. Este cunoscut ca un om al locului, dar și ca un spirit al locului, fiind o conștiință trează și activă în comunitatea sa. A colaborat cu numeroase reviste și publicații atât naționale, cât și internaționale, consolidându-și reputația ca un scriitor și jurnalist de marcă.

Este inițiatorul proiectului „Fețele durerii. Apel la memorie” (2018), care documentează persecuțiile regimurilor totalitare în România și Republica Moldova. De asemenea, a colaborat cu Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului (INST), la realizarea dicționarului „România 1945-1989. Enciclopedia regimului comunist. Rezistență, opoziție, disidență. Dicționar biografic.” A publicat articole și studii în publicații și volume, printre care: „Activități filantropice și misionare ale asociațiilor străine în bisericile creștine din România, sub supravegherea securității, în volumul: Familie, comunitate, filantropie. Biserica în perioada regimului comunist”, editori: Radu Ciuceanu, Anca Natalia Rusu, Editura Cetatea de scaun, 2020.

Info Cultural

Lansat în decembrie 2020, Info Cultural reprezintă o ambiție personală a scriitorului și jurnalistului hunedorean de a oferi un mediu care sintetizează valorile istorice cu tendințele actuale. Publicația prezintă o diversitate de rubrici, de la arte plastice la educație și știință, și pune accent pe biografiile unor personalități culturale marcante. Prin aceasta, Daniel Lăcătuș își manifestă angajamentul de a menține vie flacăra culturii tradiționale, totodată integrând perspective moderne.

Daniel Lăcătuș, prin Info Cultural și alte proiecte, contribuie semnificativ la peisajul cultural și literar românesc, aducând o perspectivă unică asupra relației dintre tradiție și modernitate. Prin diversitatea și profunzimea lucrărilor sale, el reprezintă o figură emblematică în literatura și jurnalismul contemporan românesc. Dedicația sa neclintită pentru îmbogățirea spațiului cultural românesc prin inițiative inovatoare este un testament al pasiunii sale pentru artă și istorie.

Prin Info Cultural și alte inițiative, Daniel Lăcătuș a contribuit semnificativ la îmbogățirea peisajului cultural și literar românesc.