brazi artificiali de lux

Din ce sunt facute acele unor brazi artificiali de lux?

  • Reading time:3 mins read

Materialul din care sunt confectionate acele determina adesea cat de realist va arata un brad de Craciun artificial si cat timp va va dura. Exista 3 tipuri:

  • Folie PVC (policlorura de vinil)

Brazi de Craciun din folie PVC – unul dintre cele mai comune si populare, datorita pretului scazut. Acestea se bazeaza pe un cadru din otel sau aluminiu, iar acele sunt realizate din fire de sarma rasucite cu benzi subtiri de folie. Sunt tesute “panglici” maro, care le dau un aspect mai natural. Acele sunt moi, pufoase, usor de strans in mana, dar plate si nu seamana cu cele naturale. In versiunile bugetare, arata ca o “ploaie” subtire si saraca. Brazii de Craciun din PVC au elemente mai putin detaliate in comparatie cu altele, astfel incat ramurile pot fi taiate pur si simplu la margini. Cu toate acestea, nu va strica atmosfera festiva, este sigur si nu ia foc. Durata de viata depinde in mare masura de conditiile de depozitare si de un tratament atent, dar nu depaseste 3-5 ani.

  • Fir monofilament

Bradul de Craciun artificial realizat din fir de pescuit arata mai mult ca un brad. Acele sunt lungi, dense, ferme, sunt mai rigide si au un aspect mai impresionant decat acele fabricate din PVC. Datorita materialului, un astfel de molid este mai pufos si arata ca unul natural. Grosimea acelor este mai mica, deoarece este limitata de grosimea liniei. Este infasurat pe o sarma cu o pelicula maro la baza ramurilor pentru a imita lemnul. Adesea, acest material este combinat cu PVC: alternati ramurile cu fir de pescuit si PVC sau faceti un amestec de film si fir de pescuit intr-un singur pachet – astfel de brazi de Craciun sunt foarte pufosi. Costa mai mult decat brazii din PVC, dar dureaza mai mult – 5-7 ani. Mai multe tipuri de brazi artificiali de lux se gasesc pe BraziCraciun.net

  • Plastic turnat (polietilena)

Cei mai scumpi brazi de Craciun artificiali premium sunt confectionati din acest material. Acestea sunt cat se poate de realiste, deoarece fiecare ramura este topita separat din plastic moale in matrite speciale. Piesele sunt realizate dintr-o singura bucata, partial manual. Ramurile unor modele sunt infasurate cu fire de matase pentru o mai mare rezistenta si atractivitate, ceea ce le mareste durata de viata si costul. La baza sunt vopsite in maro pentru a da un aspect natural. Acele din acesti brazi de Craciun sunt elastice, usor curbate, iar acele pot fi in raport cu ramurile in diferite unghiuri, imitand diferite specii de brazi de Craciun. Spre deosebire de brazii de Craciun din PVC si din fir de pescuit, acele de plastic nu sunt deloc intepatoare. Intra si alege-ti si tu un brad de Craciun de pe BraziCraciun.net

Brazii de Craciun turnati pot fi confectionati din polietilena pura. Acestea nu se pot distinge vizual de cele reale, sunt dificil de fabricat si foarte scumpe. O optiune mai ieftina este o combinatie de ace de pin turnate si PVC. Ramurile cu ace din film sunt ascunse mai aproape de trunchiul bradului, ceea ce il face mai magnific. In acelasi timp, ramurile de plastic sunt situate in exterior. Pentru fanii solutiilor originale, exista brazi artificiali realizati din polietilena, PVC si fir de pescuit in acelasi timp.