You are currently viewing Zbor anulat cu Ryanair. Care sunt drepturile tale?

Zbor anulat cu Ryanair. Care sunt drepturile tale?

  • Reading time:5 mins read

Orice călător poate întâmpina probleme neașteptate, precum anularea unui zbor. Dacă zborul tău cu Ryanair a fost anulat, este important să cunoști drepturile tale pentru a putea obține compensația cuvenită. În acest articol, vom discuta despre drepturile pasagerilor în cazul zborurilor anulate și cum să obții compensația pentru un zbor întârziat sau anulat.

Drepturile pasagerilor în cazul zborurilor anulate

În conformitate cu regulamentul UE 261/2004, pasagerii au dreptul la compensație în cazul anulării zborului, dacă anularea a avut loc cu mai puțin de 14 zile înainte de plecare. Cu toate acestea, există unele excepții, cum ar fi condițiile meteorologice extreme sau situații de forță majoră. De asemenea, pasagerii au dreptul la asistență și îngrijire (cazare, transport, mâncare și băutură) în cazul în care anularea zborului duce la așteptarea unui zbor alternativ.

Cum să afli dacă zborul tău a fost întârziat sau anulat

Primul pas este să verifici dacă zborul tău a fost întârziat sau anulat. Acest lucru se poate face prin intermediul site-ului companiei aeriene, prin aplicația mobilă sau prin verificarea informațiilor de pe biletul tău de avion. Dacă zborul tău a fost anulat sau întârziat, vei primi o notificare prin e-mail sau SMS de la compania aeriană cu informații despre zborul tău și drepturile tale.

Cum să obții compensația pentru un zbor întârziat sau anulat

Dacă ai experimentat un zbor întârziat sau anulat cu Ryanair, poți solicita compensația cuvenită accesând site-ul Trouble Flight. Aici, vei găsi un formular simplu pe care trebuie să-l completezi cu informațiile necesare despre zborul tău. După completarea și trimiterea formularului, echipa Trouble Flight se va ocupa de cazul tău și îți va oferi asistență pentru a obține compensația cuvenită.

Cum se calculează compensația

Compensația pentru un zbor anulat sau întârziat depinde de distanța zborului și durata întârzierii. Dacă zborul tău întârziat sau anulat este eligibil pentru compensație, suma poate varia între 250 și 600 de euro. Echipa Trouble Flight se va asigura că vei primi compensația maximă la care ai dreptul, în funcție de circumstanțele specifice ale cazului tău.

Excepții și condiții pentru compensații

Este important de menționat că nu toate zborurile întârziate sau anulate sunt eligibile pentru compensație. În cazul în care anularea sau întârzierea zborului se datorează unor circumstanțe extraordinare, cum ar fi condiții meteorologice extreme, greve ale controlorilor de trafic aerian sau evenimente politice, companiile aeriene nu sunt obligate să ofere compensații pasagerilor.

Cum să eviți problemele în cazul anulărilor sau întârzierilor de zbor

Ca pasager, este întotdeauna bine să te pregătești pentru posibilitatea întârzierilor sau anulărilor de zbor. Iată câteva sfaturi pentru a evita problemele și a te asigura că vei primi compensația cuvenită în cazul în care zborul tău este afectat:

 

  • Verifică mereu starea zborului înainte de a pleca spre aeroport.
  • Asigură-te că ai înregistrat corect adresa ta de e-mail și numărul de telefon mobil la rezervare, pentru a primi notificări în timp real despre zborul tău.
  • Citește cu atenție termenii și condițiile companiei aeriene înainte de a cumpăra biletul de avion.
  • Păstrează toate documentele și chitanțele legate de zborul tău, inclusiv biletul de avion și cardul de îmbarcare, pentru a putea dovedi că ai fost afectat de anularea sau întârzierea zborului.

În concluzie, dacă zborul tău cu Ryanair a fost anulat sau întârziat, este esențial să cunoști drepturile tale și să acționezi în consecință pentru a obține compensația cuvenită. Completează formularul de pe site-ul Trouble Flight și lasă experții să te ajute să obții compensația pentru zborul întârziat sau anulat. Astfel, vei putea profita de drepturile tale și vei fi despăgubit pentru inconvenientele cauzate de anularea sau întârzierea zborului tău.